Whatsapp / tekstiviesti

050-5911557

Sähköpostiosoite

martta@tietoisuusklinikka.fi

Avoinna

Sopimuksen mukaan

Terapeuttinen keskustelu ja lyhytterapia on luonteva matalan kynnyksen palvelu ihmisille, jotka empivät terapiaan sitoutumista pitkäksi aikaa.

Sinulla ei tarvitse olla mielenterveysongelmaa hakeutuaksesi terapiaan.

Pitkään jatkuneet oireet eivät tarkoita, että ihmisessä on jotain vialla, vaan mieli on paremminkin jumissa ei-toimivissa tavoissa reagoida psykologiseen stressiin.

Terapeuttisen keskustelun tarkoitus on auttaa käsittelemään elämän vaikeuksia ja palaamaan takaisin hyvään elämään. Kun ihmiset vapautuvat jumeista, oireet vähenevät siinä samalla.

Terapeuttinen keskustelu on hyvä tapa hakea apua ilman varsinaista diagnoosia ja tietojen kertymistä terveydenhuollon tietojärjestelmiin.

Kokeileminen ei sido sinua jatkamaan tai estä sinua vaihtamasta pitkään psykoterapiaan missä vaiheessa tahansa.

Yksikin käynti voi riittää. Kannattaa kokeilla!

Terapian tarkoitus

Työskentely on ensimmäisestä tapaamisesta lähtien aktiivista. Emme keskity vain ongelmista puhumiseen, vaan aktiiviseen mielen taitojen harjoittamiseen ja elämän solmujen avaamiseen.

Määrittelemme yhdessä terapian päämäärän, johon pyrimme ja terapian edistymistä voidaan mitata. Voi olla, että sinulla on ahdistusta, unettomuutta, stressiä, jännitystä, masennusta, traumoja, pelkoja, tai kamppailet itsekritiikin, kivun, surun tai muiden inhimillisten tuntemusten kanssa. Voi olla, että et osaa määritelläkään mikä hankaloittaa elämääsi.

Työskentelymme tarkoitus on auttaa sinua elämään elinvoimaista, rikasta ja merkityksellistä elämää. Tätä varten käytämme aikaa sen selkeyttämiseen, mitä pohjimmiltaan haluat elämältä.

Toinen tarkoitus on auttaa sinua käsittelemään vaikeita tunteita, ajatuksia ja muistoja. Kun aika ja energia ei kulu kamppailuun tunteiden ja ajatuksien kanssa, sen voi käyttää itselle tärkeisiin asioihin.

Kuinka monta kertaa terapiassa käydään?

Käyntikerrat määrittyvät asiakkaan oman tarpeen ja toiveen mukaan.

Käyntikertoja voi olla 1- 20 ja tavallisesti tapaamiseen varataan aikaa 45 minuuttia kerran viikossa.

Vastaanotolle päästäksesi riittää, että varaat vain ajan silloin, kun sen itse koet tarpeelliseksi ja kun parhaiten se sinulle sopii. Ensimmäisen käyntikerran jälkeen varaamme seuraavan tapaamisajan yhdessä.

Terapeuttinen keskustelu

Terapeuttinen keskustelu on psykoterapiaa edullisempaa siinä tilanteessa, mikäli maksat hoitosi itse. Varsinainen psykoterapia tulee terapeuttista keskustelua edullisemmaksi käyntikertaa kohden vain silloin, jos sinulla on oikeus Kelan kuntoutuspsykoterapiaan. 

Terapia etänä

Etäyhteydellä toteutettu terapeuttinen keskustelu voi tutkitusti olla yhtä tehokasta kuin kasvotusten toteutettu.

Etäyhteys mahdollistaa työskentelyn välimatkasta riippumatta.

Käytän työssäni suojattua ja turvallista Minduu-etäyhteyspalvelua, joka avautuu asiakkaalle sähköpostiin lähetettävästä linkistä. Yhteyden käyttö ei vaadi erillisten ohjelmien asentamista tietokoneelle.

Terapian hinta

60 € tutustumiskäynti (45 min)
70 € yksilökäynti (45 min)

Vastaanottokäynnit ovat yksityisen terveydenhuollon palvelua, joten ne ovat arvonlisäverotonta toimintaa.

Meillä voit maksaa pankkikortilla.

Peruuttamattomista vastaanottoajoista sekä peruutus, joka on alle 24h sovitusta ajasta, peritään 50 € maksu, riippumatta peruutuksen syistä.

En tee Kelan kuntoutuspsykoterapiaa.

Varaa aika terapiaan

Martta Holmevaara

martta@tietoisuusklinikka.fi

Sähköpostiin pyrin vastaamaan kahden päivän sisällä.

Tekstiviesti tai whats app-viesti 

p. 050-5911557

Usein kysytyt kysymykset terapiasta

Kelan tuen saamiseksi tarvitaan lääkärin diagnoosi, vähintään kolme kuukautta hoitoa diagnoosin mukaisesti sekä psykiatrin lausunto siitä, että terapia tulee tukemaan kykyäsi tehdä töitä tai opiskella. 

Kuntoutuspsykoterapiatukea voivat saada vain 16-67-vuotiaat.

Kannattaa selvittää myös oman vakuutusyhtiön mahdollisuus maksaa terapiakäynnit.

Käyntikerrat määrittyvät asiakkaan oman tarpeen ja toiveen mukaan.

Käyntikertoja voi olla 1- 20 ja tavallisesti tapaamiseen varataan aikaa 45 minuuttia kerran viikossa.